2016. november 14., hétfő

Bejelentkezes Halloween es karacsony kozott

Jelentem, visszatertem. Azaz probalok visszaterni. Az elmult tobb, mint ket evben pihent egy nagyot a blog, en viszont azota is kialvatlan vagyok, idom nulla, de azert olyan jo lenne ismet irogatni ide, ugyhogy hajra!

A fent emlitett ket ev alatt tortent egy, s mas. Tovabbra is Norwich-ban elunk, volt egy koltozes a varoson belul, kisfiam itteni szokas szerint 4 eves koraban iskolaba ment (elokeszito osztalyba), most pedig mar elsos nagyfiu. Csaladunk bovult, Lujzika immar 10 honapja resze kis bandanknak.

Nagyon megszerettuk ezt a varost, ismerunk nehany magyart is, es az iskola altal helyi cimborakat is szereztunk magunknak. Igazan otthon erezzuk magunkat, ami nagyon jo, tekintve, hogy az elmult nyolc evben ugy nyolc alkalommal koltoztunk :-) es jopar varosban (es orszagban) megfordultunk. Ha egy szep nap el is koltozunk alberletbol a sajat hazikoba, a varost es ezt a varosreszt nem tervezzuk elhagyni.

Mar javaban benne vagyunk a novemberben: a halloween-i dekoraciokat felvaltottak a karacsonyfaegok - itt az osszes bolt kirakata karacsonyi szinekben es hangulatban pompazik es az emberek mar most olik egymast hetkoznap napkozben is az ajandekokert. Az oke, hogy en nem dolgozom :-) de hogy ez a sok ember miert koszal a varosban ajandekokra vadaszva, ahelyett, hogy huzna az igat peldaul egy atlagos kedd reggelen, arrol fogalmam sincs.

Mar sokadik evemet toltom Angliaban, de meg mindig furcsa nekem, hogy mennyi minden elerheto, hogy milyen nagy a keszlet es a valasztek mindenbol. Vegyuk peldaul a karacsonyi arukeszletet: karacsonyi pizsamak, kulon polc azon apro hulyesegeknek, amiket a munkahelyeken a Secret Santa keretei kozott egymasnak adnak a kollegak, karacsonyfa, amit diszestul megvehetsz... plusz a boltok karacsonytol fuggetlenul is tele vannak olyan dolgokkal, amikre valojaban senkinek semmi szuksege nincs, de amit megis sokan megvesznek.

En egyelore meg probalom elvezni az oszt, ami itt gyonyoru, de gyanitom, hogy par nap es valaki nagyon elkezd majd nyaggatni, hogy irjunk levelet a Mikulasnak. En meg majd nyaggatom magam, hogy irjak gyakrabban a blogon...





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése