2013. június 14., péntek

Majusi beszolasok

Tudom, hogy mart javaban benne vagyunk a juniusban, de azert szeretnek most lejegyezni par dolgot Aronka majusi beszolasaibol   
:-) Annyi vicces dolgot mondott, hogy mar fustolt a tollam a sok jegyzetelestol. Lassunk nehany szosszenetet...

- Énekelnek a kiszmadálok = Énekelnek a kismadarak
Illetve ahogy angolul kommenteli a madarak eneket: Birdies are barking (erdekes, hogy egy-ket honapja ugyanezt mondta magyarul is egyszer: Ugatnak a kismadálok).

- ruda = daru

- more one - neha ezt mondja, ha peldaul meg egy kekszet vagy darab gyumolcsot is meg szeretne enni

- Aronka nagyon szereti kiegesziteni a bevasarlolistamat... mikozben irom a dolgokat, altalaban fel is sorolom oket, a szavak veget neha elhuzva, erre o sokszor megjegyzi, ugyanolyan hangsullyal: mail truck, light bulb (hogy miert pont ezek?!)

- A "paradicsom" szo evolucioja jelenleg a palicsomon-nal tart!

- Ha valamije faj vagy valami zavarja, ram nez es azt mondja: Jol vagy? Mi a baj? (hozza sokszor egy ilyen nagyon vicces, mu-szenvedos arcot vag)

- Sziiiiia - magas hangon, lassan elforditott fejjel szokta mondani nekem neha, mely utan mindig hozzambujik

- Nagyon viccesen tudja mondani, hogy Katikaaaaaa akkor, mikor az apjaval epp az emeleten vannak es en meg lent teszek-veszek (Rom szokott neha nekem igy lekiabalni, ha kell neki valami). Persze forditott esetben is mukodik a dolog, ilyenkor jon az, hogy Romikaaaaa!

- Persze keveri is a ket nyelvet: Outside-ban windy van!Black one-ot nezesz! (valami meset keszult epp valasztani maganak, amiben volt egy fekete auto), Megnezheted baby plants-okat! (ultettunk valami viragot, es mikor kibujtak a foldbol, a pici hajtasok, az apja baby plants-nak hivta oket), Repuloztel egyet Natalie's gardenben (nagynenje kertjeben repulosdit jatszottak...)

- A Yesterday cimu dalt az elmult hetekben is sokszor enekelte. Par het leforgasa alatt a Jeszterdéj... ó máj trábávéj!-bol Jeszterdéj, ó máj trába szím szó fárávé lett, amire szerintem Paul bacsi is buszke lenne! Aztan ott van meg a Majonéééz...  ó máj trábávéj! kezdetu verzio is (mikor ez a verzio szuletett, akkor epp majonezzel ettuk a vacsorat, gondolom ez ihlette meg:-)

- Szoktunk neha rokonokkal/baratokkal szkajpolni, ennek kapcsan mondta egyszer: Laptopon Julika jon!

- Manapsag naponta ugy otszaz alkalommal hangzik el a Mi az? kerdes. Tavasszal sokaig hasznalta azt a verzijat is ennek a kerdesfeltevesnek, hogy Az mi a csoda?

- Jaj, Istemen! 

- Don't see any spider up in the sky (eddigi leghosszabb angol mondata... persze magyarul mar regota nyomatja a hasonloan hosszu mondatokat... Szeretem emlekeztetni az uramat, hogy magyarbol mar sokkal jobb a gyerek... Persze ez az egesz NEM egy verseny...:))

- Mar egy ideje benne van Aronka a NEM korszakban. A nagy lazadas kozepette eleg sok vicces dolgot tud mondani, pl. mikor egyszer nem akart aludni, ezek hangzottak el:

Aron: "Nem szeleted pizsamat... Masikat polot felvenni! ... Nem szeleted ágyT."

Kati: "Szep almokat, Aronka!" 
Aron: "Nem szep almokat!"

- napramag = napraforgomag

- Kelsz pilitost Alonnak = Aron ker piritost


- A nevelohasznalat az valami fergeteges tud neha lenni: 

Ezt enekeljuk meg! = Olvassuk el ezt a meset :-))


Ezt megadni Alonnak! = Add ide ezt!

Autora szallunk el! (beszallunk az autoba)

- Betanitottunk neki par nagyon fontos dolgot: hogy milyen a zombie walk, a Mickey Mouse walk (mondjuk ezt o talalta ki es "vezette be"), hogy kell kung-fuzni es hogy hogy kell szumozni. Pont az egyik ilyen szumos akciot kovetoen rajzolgattunk, s mikor elmondtam neki a Pont, pont vesszocske kezdetu versiket  plusz lerajzolva a kover torok basat, latva a torok basa terpeszallasat Aronka megszolalt: szumozik Pont pont vesszocske!

- A nevet tobbfele verzioban is eloadja neha, pl. Misztel Blod vagyok

- Enekeljuk meg Alont! ...(enekhangon) AAAAAlon.

- Es ismet egy pelda a lazados korszakra:

Rom: Can you help me tidy up?
Aron: No.
Rom: Why not?
Aron Making mess.

- A felszolito modot is szuperul hasznalja :-) lsd. Mama lefeksz!


- lábája, autojája (laba, autoja)

- egyik nap meglatta a mellemet, majd felkialtott: De jol nez ki! :-)(a kajara szoktam mondani neha, ezt utanozta)

- puffancst alon esz (Aron puffancsot eszik)

- Halasz Juditot is szoktunk neha hallgatni... pontosabban Szalaj Duditot!

- Majus vegen megszuletett Julika baratnom kisbabaja. A nagy esemenyt Aronka ugy hivta: szulinapja babanak. 

- A gyerek ambiciozus is: Felallni oda, Holdra!


Tovabbi szep napot mindenkinek, remelem jol szorakoztatok! :-)

P.S. A bejegyzes masodik fele kicsit szetesett... elnezest a feher reszek es a hosszu szunetek miatt, FOGALMAM SINCS, hogy lehetne oket eltuntetni, pedig mindent megprobaltam! Sebaj.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése