2011. november 4., péntek

1. Ki írja? 2. Miért írja? 3. Miről írja?



1. Kati (nőnemű és magyar) és alkalmanként Romily (a név -lányos hangzása ellenére- egy hímnemű, brit személyt takar), de előreláthatólag szerelmünk gyümölcse is alaposan kiveszi részét majd a szerkesztésből.

2. Eredetileg arról szerettem volna blogot írni, hogyan alakul kisfiam beszédfejlődése a "kétnyelvű környezetben". Engem alapból nagyon érdekel a nyelvészet, és mindig foglalkoztatott a kérdés, hogy ha gyerekünk lesz, hogy sajátítja el majd egyszerre mindkét nyelvet. Gondoltam hát, írok egy blogot, ahol az érdeklődők személyes tapasztalataimról olvashatnak, és ami talán hasznos vagy szórakoztató olvasmány lehet azoknak, akik hasonló cipőben járnak.

3. Kisfiunk még csak most lesz öt hónapos, és bár minden elfogultság nélkül állíthatom, hogy már most egy kis géniusz, továbbá szépokosügyes stb., beszélni persze még nem tud. Viszont van neki egy grafomán édesanyja, aki úgy határozott, hogy amíg a gyermek nem lép akcióba a beszédfejlődés terén, addig ő olyan dolgokról ír, amik kis családja kétnyelvű hétköznapjaiban előfordulnak.

Ha mindez felkeltette az érdeklődésedet, kérlek, olvass tovább és szólj hozzá! Köszi...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése